Informatie over corona

Het corona COVID-19 virus leidt tot veel vragen. PSYTREC blijft actief op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 en volgt de richtlijnen van de rijksoverheid en de adviezen van het RIVM. PSYTREC heeft voor u een aantal specifieke vragen en antwoorden geformuleerd. Heeft u nog andere vragen dan deze graag per mail aan ons stellen via: info@psytrec.com

Vraag en antwoord

Gaan de intakes door bij PSYTREC?
 Ja. Aangezien de corona basismaatregelen nog steeds van kracht zijn worden de intakes bij voorkeur via beeldbellen of telefonisch gedaan.


Gaan de intensieve behandelingen (online) door bij PSYTREC? 

Ja. PSYTREC heeft een 1 tot 4-daags online intensief behandelprogramma ontwikkeld, waarbij PSYTREC en cliënten gebruik maken van beeldbellen. De resultaten zijn heel positief en onze cliënten (of cursisten) zijn erg enthousiast. In kleinere groepen vinden nog 8-daagse intensieve behandelingen plaats, deels op locatie (de eerste 4 dagen) en deels online (de tweede 4 dagen) of volledig op locatie.


Neemt PSYTREC extra maatregelen om verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan?
 Ja. In de behandelgebouwen zijn afzetlinten aangebracht om 1,5 afstand te kunnen houden. De deurknoppen, toiletten en andere contactpunten worden extra schoongemaakt. Het keukenpersoneel draagt bij de uitgifte van maaltijden latex handschoenen en op alle behandelkamers zijn vochtige schoonmaakdoekjes aanwezig waarmee muizen, toetsenborden en EMDR apparatuur schoongemaakt kunnen worden. Ook zijn op strategische plekken plexiglas schermen geplaatst.


Wij vragen u om niet naar PSYTREC te komen indien er sprake is van:

  1. Koorts (ten minste 38 graden Celsius) of verhoging;
  2. Verkoudheidsklachten (loopneus, niezen, hoesten).

Bij aankomst en gedurende behandeling op de behandellocatie zal een verpleegkundige dagelijks uw temperatuur opnemen. Bij koorts, verkoudheidsklachten of verhoging zal u verzocht worden naar huis te gaan.


Naast betrokkenen vragen wij het volgende:

-    Vóór binnenkomst (op zondag avond) al afscheid te nemen van uw naasten en niet mee het gebouw in te gaan;
-    Bij het ophalen (op donderdag) van uw naasten buiten het gebouw te wachten.

Wij hebben deze maatregelen genomen om zoveel mogelijk 'onnodige' contact momenten te vermijden in het kader van het coronavirus. 


De belangrijkste maatregelen die PSYTREC personeel zal nemen en die ook uzelf kunt nemen om besmetting te voorkomen zijn: 

-    Regelmatig de handen wassen;
-    Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
-    Papieren zakdoekjes gebruiken en na eenmalig gebruik weggooien;
-    Geen handen schudden
-    1,5 meter afstand houden


Last van klachten?

Neem dan telefonisch contact op met PSYTREC over het eventueel uitstellen van uw afspraak of behandeling via het onderstaande telefoonnummer.

arrow_drop_up arrow_drop_down