Online traumabehandeling PTSS

Effectieve 1 tot 4 daagse

online traumabehandeling

Online traumabehandeling PTSS

Effectieve 1 tot 4 daagse online traumabehandeling

PSYTREC biedt een kortdurende online intensieve behandeling van mensen met een Posttraumatische Stresstoornis (PTSS) aan waarmee circa 85% van de mensen hun PTSS diagnose verliezen. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiest PSYTREC ervoor de PTSS in één of meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Onze 1 tot 4 daagse online behandelingen bieden dezelfde hulp zoals u zou krijgen op één van onze behandellocaties, maar dan digitaal. De laagdrempeligheid en het gebruikersgemak van onze online behandelprogramma’s zijn de grootste voordelen van deze vorm van hulpverlening.


Met onze online behandelprogramma’s helpen wij u vanuit uw vertrouwde omgeving, vanuit huis of elke andere locatie, in binnen- of buitenland.


Hoe ziet het online behandelprogramma via beeldbellen eruit?

Een online behandeldag bij PSYTREC duurt van 07.30 uur – 21.45 uur.  Bij de online behandelprogramma’s krijgt u de meest effectieve traumabehandelingen Exposure (‘s ochtends) en EMDR (’s middags).. Voor, tussen en/of na deze behandelsessies volgt u het Activerend Sport- en Bewegingsprogramma, waarna de dag eindigt met Psycho-Educatie. Alle behandelonderdelen vinden plaats via beeldbellen, dat wil zeggen dat u via een computer of laptop hetzelfde behandelprogramma volgt als bij ons op locatie.

Het 4 daagse online behandelprogramma vindt plaats van maandag t/m donderdag, het 1, 2 of 3 daagse behandelprogramma kan op een van deze dagen in de week plaatsvinden.

 

Voor wie is het online behandelprogramma bedoeld?

Het online behandelprogramma is geschikt voor u wanneer u een beperkt aantal trauma’s heeft (maximaal circa 4) en thuis of elders (familie, huisje, hotel) de ruimte heeft om ongestoord aan het behandelprogramma deel te nemen. Daarnaast natuurlijk beschikt over een goede laptop/ computer met webcam plus een stabiele internetverbinding – of dit kan regelen - en vooral gemotiveerd bent om op deze manier snel met uw trauma’s aan de slag te gaan.

 

Is het online behandelprogramma via beeldbellen wel effectief?

Uit onze eerste onderzoeken blijkt dat het 4 daagse online behandelprogramma via beeldbellen een uitstekende manier van behandelen is en even effectief en waardevol als een behandeling op locatie, van de 24 deelnemers in augustus liet 96% een daling in PTSS klachten zien en verloor 88% hun PTSS diagnose.

 

Is het online behandelprogramma via beeldbellen niet onpersoonlijk?

Beeldbellen is juist een heel persoonlijke manier van communiceren. U heeft direct contact met uw behandelaars, coaches sport & beweging en verpleegkundigen. De non verbale communicatie is nog steeds aanwezig: u ziet elkaar, hoort elkaars stem en kan elkaars lichaamstaal zien. Onze collega’s begrijpen dat beeldbellen nieuw voor u kan zijn, maar zij geven u al snel hetzelfde persoonlijke gevoel als wat u zou ervaren bij ons op de behandellocatie. Alle collega’s die het online behandelprogramma verzorgen, geven ook het behandelprogramma op locatie.

 

Is het online behandelprogramma via beeldbellen veilig?

Omdat er tijdens behandelingen veel persoonlijke zaken worden besproken is de veiligheid van het platform essentieel. Wij maken gebruik van een betaald bedrijfsaccount bij Zoom, hierdoor is het mogelijk om belangrijke instellingen centraal in te stellen en kunnen wij uw privacy en veiligheid garanderen.


Direct aanmelden

Heeft u een beperkt aantal trauma’s (maximaal circa 4) en wilt u in een beperkt aantal dagen van uw PTSS af, meldt u dan direct aan voor de online traumabehandeling via de chat. Na aanmelding nemen wijn telefonisch contact met u op voor het plannen van de online intake.

arrow_drop_up arrow_drop_down