Over PSYTREC

Over PSYTREC

Als gespecialiseerde GGZ instelling richt PSYTREC zich exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS. Dit doet PSYTREC op een innovatieve wijze om zo kort en intensief, maar bovenal zo effectief mogelijk te behandelen. In plaats van vele maanden één keer per week of één keer per twee weken behandelen, kiest PSYTREC ervoor haar patiënten meerdere dagen aaneensluitend te behandelen. Verblijf op de behandellocatie gedurende de behandeling is daarom een vast onderdeel van het INTENSIVE8® behandelprogramma.

De behandeling van PTSS bestaat uit een combinatie van:
• Wetenschappelijk gefundeerde therapieën voor trauma-verwerking, die op elkaar zijn afgestemd: EMDR en Exposure therapie.
• Een intensief Activerend Sport- en Bewegingsprogramma is belangrijk onderdeel van het dagprogramma. De ligging van de locatie en de directe omgeving zijn daarop volledig afgestemd.
• Psycho-Educatie.

Deze drie onderdelen samen vormen het INTENSIVE8® behandelprogramma, welke uniek in de wereld is.

De medewerkers van PSYTREC zijn gespecialiseerd in het behandelen van (complexe) PTSS en worden daarin voortdurend bijgeschoold. Daarnaast is PSYTREC van mening dat zij steeds moeten blijven zoeken naar de verbetering van therapieën. Om deze reden besteedt PSYTREC veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek.

arrow_drop_up arrow_drop_down