Therapie trauma verwerking

Therapie trauma verwerking

U heeft iets meegemaakt dat erg ingrijpend was en dit heeft nog steeds veel invloed op u. Dit kan een gewelddadige overval zijn, een verkeersongeluk, maar ook jarenlang misbruik. U merkt dat u schrikachtig bent en gespannen en u voelt zich onrustiger dan normaal. U wordt overvallen door indringende beelden of flashbacks van de gebeurtenis en het lijkt alsof u het steeds opnieuw beleeft. De ervaring is zo schokkend, pijnlijk of extreem geweest, dan u het niet zomaar kunt verwerken. Als u dit herkent, dan heeft u mogelijk een posttraumatische stress stoornis (ptss). Therapie voor trauma verwerking is dan aan te raden.

Waarom is therapie belangrijk bij trauma?


Als u een schokkende gebeurtenis niet goed kunt verwerken, heeft u te maken met trauma of ptss. Het niet verwerken van dit trauma kan op de lange termijn leiden tot ernstige klachten. Ptss klachten kunnen onder andere zijn dat u moeite heeft met slapen, of dat u veel piekert. U kunt last krijgen van depressieve gevoelens en angsten. U gaat situaties, mensen en plaatsen uit de weg, uit angst voor terugkerende angstige gevoelens. Als u hier niets aan doet kunnen de klachten chronisch worden. Therapie om trauma te verwerken is dus heel erg belangrijk.

Therapie en traumaverwerking


De behandeling van ptss van Psytrec is intensief en kortdurend. Alle trauma’s worden in deze behandeling aangepakt. Het programma heet INTENSIVE8 en is een totaalprogramma. De methode is uitermate geschikt voor het behandelen van ernstige en complexe ptss. Tijdens het intakegesprek wordt er allereerst een behandelplan opgesteld. Uw hulpvraag wordt in dit behandelplan weergegeven, maar ook hoe de therapie en traumaverwerking eruit gaat zien. De onderdelen van de behandeling worden beschreven aan de hand van het Rode Draad Formulier. De behandeling zal bestaan uit Exposure, EMDR, Psycho Educatie en het Activerend Sport-, en bewegingsprogramma.

arrow_drop_up arrow_drop_down