arrow_drop_up arrow_drop_down

Behandelprogramma COVID-19

1-daagse behandeling gericht op traumaverwerking rondom coronavirus COVID-19

Net zoals mensen zich moeten beschermen tegen het coronavirus COVID-19, is het ook belangrijk dat mensen zich beschermen tegen psychische stress. Het spreekt voor wanneer u ernstig ziek bent geworden door besmetting met het coronavirus COVID-19 of als naaste uw dierbare ernstig ziek heeft zien worden, dat dit zodanig diepe sporen kan achterlaten dat u een risico loopt op het ontwikkelen van PTSS. Voor veel zorgverleners geldt dat zij momenteel zware mentale druk ervaren door lange, intensieve werkdagen en buitengewone omstandigheden. Vooral artsen en verpleegkundigen op de Intensive Care (IC) laten weten deze druk en stress te voelen. Ook zorgverleners lopen hiermee een verhoogd risico op het ontwikkelen van PTSS . Signalen hiervan zijn herbelevingen zoals bijvoorbeeld flashbacks, het steeds weer voor ogen krijgen van een naar beeld wat maar niet van het netvlies verdwijnt. Een ander signaal is vermijding, zoals het er niet aan willen denken of er niet over willen praten. Ook kunt u symptomen ervaren van hyperalertheid; het gevoel van steeds ‘aan staan’, of bijvoorbeeld slecht slapen en vergeetachtig zijn.

Herkent u zichzelf in (één van) deze klachten? PSYTREC staat voor u klaar.  

PSYTREC helpt, als expertisecentrum voor PTSS, graag mee met het bestrijden van de crisis in Nederland. Daarom is er een speciale 1-daagse variant van haar unieke INTENSIVE8® behandelprogramma ontwikkeld om patiënten, naasten en zorgmedewerkers met een acute stressstoornis of PTSS te helpen. Hierbij worden patiënten, naasten en zorgmedewerkers intensief behandeld en begeleid om de opgelopen trauma’s te verwerken. Het gaat om individuele traumaverwerking sessies met de meest effectieve traumabehandelingen. De behandeling is volledig online. Dit betekent dat de behandeling ook nu in quarantaine kan plaatsvinden.

Hoe werkt het?

De intensieve behandeling en begeleiding bestaat uit een combinatie van:
• De meest effectieve traumabehandelingen: Exposure Therapie en EMDR;
• Een activerend Sport- en Bewegingsprogramma in groepsverband;
• Psycho-educatie specifiek op de situatie met COVID-19 afgestemd.

Aanmelden

Heeft u klachten? Neem dan contact op. PSYTREC is telefonisch bereikbaar via +31 (0)85-303 4444 en per e-mail via info@psytrec.com.

Meer weten? Bekijk onze brochure.