Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op via de mail of bel ons!
Onze meest gestelde vragen
Voor vervolgzorg heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts voor de POH/GGZ. Indien de POH/GGZ constateert dat u meer of andere specialistische zorg nodig heeft, zal deze u verder doorverwijzen. Mocht uit de intakegesprekken blijken dat reden is voor vervolgzorg (bijvoorbeeld nog andere problematiek), zal de intaker u alvast wijzen op het regelen van meer specialistische vervolgzorg. Indien u al een verwijzende behandelaar heeft, dan zou u bij hem/haar voor uw vervolgzorg terecht moeten kunnen.
Het eigen risico, bepaald door onze overheid, is het bedrag dat u moet betalen als u zorgkosten maakt. In 2022 is het eigen risico op € 385 gesteld. U betaalt dus zelf de eerste € 385 van uw zorgkosten. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten. PSYTREC declareert deze kosten niet, dit doet uw zorgverzekeraar.
PSYTREC behandelt alleen cliënten die:
Voor een kilometer-vergoeding dient u een daarvoor bestemd formulier bij uw zorgverzekeraar aan te vragen. U vult dit formulier en stuurt deze naar PSYTREC, t.a.v. van uw regiebehandelaar. De betreffende regiebehandelaar ondertekent het formulier en zal deze aan u terugsturen. U dient de declaratie daarna zelf bij uw zorgverzekeraar in te dienen.
Het PSYTREC EXPRESS behandelprogramma wordt vergoed uit de basisverzekering ziektekosten (PSYTREC heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten). Dit betekent dat de patiënt het wettelijk verplichte eigen risico betaalt. Indien de patiënt een hoger eigen risico met zijn/haar zorgverzekeraar heeft afgesproken, kunnen de kosten hoger zijn. Het intakeproces is een onderdeel van de behandeling en valt ook onder het eigen risico.
Onze behandelaren vermelden hun BIG-nummers in hun correspondentie (e-mail, briefpost) onder hun naam. Bezoek www.bigregister.nl/zoek-zorgverlener voor verdere informatie over uw behandelaar.
Het BIG-nummer van Prof. dr. A. van Minnen is 79049655625 en 99049655616.
Het BIG-nummer van Prof. dr. A. de Jong is 59021887425.
Wanneer de behandeling op locatie plaatsvindt beschikt u over een eigen slaapkamer.
Op de behandellocatie Bilthoven heeft u niet altijd beschikking over een eigen badkamer, deze deelt u dan met mede-cursisten. Wij raden u dan ook een badjas en slippers mee te nemen. Slaapkamers in Bilthoven hebben geen eigen toilet.
Op de behandellocatie in Weert hebben alle slaapkamers een eigen douche en wc. Een badjas en slippers zijn alleen nodig indien gewenst.
Indien u zich herkent in de PTSS symptomen en/of hoog scoort op de zelftest, dan kan dat een indicatie zijn dat u PTSS heeft. De zelftest vervangt echter niet de diagnose van een psycholoog. Vandaar dat PSYTREC na de ontvangst van uw aanmelding eerst contact met u opneemt om u een aantal vragen voor te leggen. Hierdoor kan PSYTREC met meer zekerheid aangeven of uw klachten/hulpvraag aansluiten bij de PSYTREC EXPRESS behandeling. Hoewel uw verwijzer de diagnose PTSS ook al gesteld kan hebben wordt in de intake middels het Klinisch Interview PTSS duidelijk of ook volgens deze gouden standaard de diagnose PTSS gesteld kan worden. Vervolgens wordt in de intake gekeken of de PSYTREC EXPRESS behandeling aansluit bij uw klachten/ hulpvraag. Wij betrachten uiterste zorgvuldigheid om u van dienst te zijn. Vandaar onze telefonische screening en uitgebreide intakeprocedure van twee gesprekken. Goede dienstverlening kan ook betekenen dat wij soms moeten aangeven dat uw klachten/hulpvraag niet aansluit bij onze behandeling.
Tijdens de intakes neemt PSYTREC dit aspect met u door en wordt bekeken welke gevolgen de dissociaties voor uw behandeling kunnen hebben. U leert zoveel mogelijk met dissociaties om te gaan en hoe u ze eventueel kunt voorkomen.
Voor een zo’n goed mogelijk resultaat van de behandeling, is het essentieel dat u voldoende helder bent om uw trauma’s onder ogen en onder woorden te brengen. Dit betekent dat u voorafgaand aan de eerste intake eerst een detox moet ondergaan. PSYTREC heeft contacten met verslavingsklinieken om u daarmee te helpen. Na de detox kunt u bij PSYTREC behandeld worden voor uw PTSS. Daarna kunt u verder in behandeling voor uw verslaving. Indien u uw verslavingsproblematiek vermeld op uw aanmeldformulier, neemt PSYTREC contact met u op om met u te bespreken hoe uw behandeltraject gestart kan worden.
Nee, PSYTREC is van mening dat het verwérken van de trauma’s bijdraagt aan stabiliseren. Stabilisatie is geen voorwaarde voor behandeling, maar een gevolg van de behandeling. Tijdens de intakes wordt dit met u besproken. U kunt zich dus gewoon aanmelden.
De wachttijden bij PSYTREC zijn momenteel langer dan gewenst. Kijk voor de meest actuele wachttijden pagina aanmelden/intake onder het kopje 'Toegangstijden'. Deze wachttijden gelden tenzij anders met u is afgesproken. Om de wachttijd zo kort mogelijk te houden, is het van belang dat PSYTREC zo snel mogelijk in het bezit is van de verwijsbrief voor Specialistische GGZ.
Om voor behandeling in aanmerking te komen, bent u:
Gedurende de intake die PSYTREC met u voert, wordt bekeken of er daadwerkelijk sprake is van PTSS en wordt er met u een behandelplan opgesteld.
Van uw huisarts/bedrijfsarts/psychiater/GZ (Klinisch) Psycholoog of Psychotherapeut in de rol van Regiebehandelaar heeft PSYTREC een verwijsbrief nodig, die de volgende gegevens bevat:
De verwijsbrief kan gestuurd worden naar:
info@psytrec.com.
Of per post naar:
PSYTREC
T.a.v. de cliëntenadministratie
Prof. Bronkhorstlaan 2
3723 MB Bilthoven
Neem dan gerust contact met ons op via de mail of bel ons!
Als gespecialiseerde GGZ instelling richt PSYTREC zich exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS. Psychotrauma Expertise Centrum KvK: 73831069 CIBG TZi: 18899.1 PSYTREC is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.45 & 13.15 - 17.30 uur.+31 (0)85-303 4444 info@psytrec.nl
© 2021 PSYTREC