PSYTREC is een afkorting van PSychoTRauma Expertise Center. Als gespecialiseerde GGZ instelling richt PSYTREC zich exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS. Dit doet PSYTREC op een innovatieve wijze om zo kort en intensief te behandelen. Onze behandeling is zeer effectief.
Onze naam is afgeleid van het engels, en daarom spreken we Psytrec in het engels uit. In het engels spreek je de p niet uit, en daarom klinkt het als: saitrek. Spreekt u het anders uit? Geen probleem natuurlijk!
PSYTREC is in 2015 opgericht met als doel de PTSS-behandeling in Nederland toegankelijker en beter te maken. We begonnen met één locatie en 4 cliënten, en nu hebben we meerdere behandellocaties en behandelen we honderden cliënten met PTSS per jaar. Qua organisatie maken we onderdeel uit van de Forta groep (websitelink?)
Download hier het organogram van PSYTREC.

De mensen achter PSYTREC

Agnes van Minnen

Agnes-1

Onze Directeur Behandelprogramma. Agnes is klinisch psycholoog/psychotherapeut en tevens bijzonder hoogleraar Angstregulatie en Behandeling Angststoornissen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met een expertise in de behandeling van PTSS heeft zij zich jarenlang toegewijd aan het combineren van klinische praktijk met baanbrekend onderzoek. Haar passie ligt in het kortdurend en directief behandelen van mensen met PTSS via exposurebehandeling en dissociatieve stoornissen. Daarnaast leidt ze wetenschappelijke studies op het gebied van dissociatie, conversiestoornissen, angststoornissen en (Complexe) PTSS.

Ad de Jongh

Foto Ad de Jongh (okober 2023, 2)

Ons Hoofd Wetenschappelijk Onderzoek: Ad is GZ-psycholoog, emeritus hoogleraar Angst- en Gedragsstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam en honorary professor aan de School of Health Sciences van Salford University, Manchester (UK), School of Psychology van de University of Worcester, en die van Queen’s University in Belfast. Met een uitgebreide achtergrond in trauma- gerelateerde angststoornissen en PTSS, integreert hij klinische praktijk naadloos met baanbrekend onderzoek. Hij introduceerde in 1993 de EMDR-behandelmethode in Nederland en zet zijn wetenschappelijke expertise voort in onderzoek naar de behandeling van angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en Complexe PTSS.

Sjef Berendsen

sjef

Onze Algemeen Directeur. Als klinisch psycholoog/psychotherapeut en supervisor EMDR en Cognitieve Gedragstherapie is Sjef gespecialiseerd in de behandeling van acute en chronische (complexe) PTSS, vooral bij geüniformeerden. Zijn uitgebreide klinische ervaring wordt gecombineerd met leidinggevende en bestuursfuncties. Hij is verantwoordelijk voor het strategisch management, de operationele leiding en de algehele efficiëntie van de organisatie, en waarborgt de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg.

Caroline Roelofsen

caroline

Onze Directeur Bedrijfsvoering draagt de verantwoordelijkheid voor het effectief en efficiënt beheren van de niet-klinische en administratieve aspecten van de organisatie. In haar rol waarborgt zij niet alleen de financiële gezondheid van de instelling, maar geeft zij tevens leiding aan de financiële sturing en de planning en control cyclus. Zij is eindverantwoordelijk voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en ondersteunt de klinische diensten. Haar inzet zorgt voor een effectieve infrastructuur, waardoor de klinische diensten zich kunnen concentreren op het leveren van hoogwaardige zorg aan onze cliënten.