PSYTREC is een afkorting van PSychoTRauma Expertise Center. Als gespecialiseerde GGZ instelling richt PSYTREC zich exclusief op de behandeling van (complexe) PTSS. Dit doet PSYTREC op een innovatieve wijze om zo kort en intensief te behandelen. Onze behandeling is zeer effectief.
Onze naam is afgeleid van het engels, en daarom spreken we Psytrec in het engels uit. In het engels spreek je de p niet uit, en daarom klinkt het als: saitrek. Spreekt u het anders uit? Geen probleem natuurlijk!
PSYTREC is in 2015 opgericht met als doel de PTSS-behandeling in Nederland toegankelijker en beter te maken. We begonnen met één locatie en 4 cliënten, en nu hebben we meerdere behandellocaties en behandelen we honderden cliënten met PTSS per jaar. Qua organisatie maken we onderdeel uit van de Forta groep (websitelink?)
Download hier het organogram van PSYTREC.

De mensen achter PSYTREC

Agnes van Minnen


PSYTREC Website fotos (10 × 10 cm) (10)


Onze directeur behandelprogramma. Zij is klinisch psycholoog/psychotherapeut, en bijzonder hoogleraar Angstregulatie en Behandeling Angststoornissen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van PTSS en combineert al jarenlang de klinische praktijk met onderzoek. Zij is groot pleitbezorger van het behandelen van PTSS door middel van exposurebehandeling. Verder verricht ze wetenschappelijk onderzoek op het gebied van dissociatie, conversiestoornissen en PTSS.

Ad de Jongh


PSYTREC Website fotos (10 × 10 cm) (11)


Ons hoofd wetenschappelijk onderzoek. Hij is GZ-psycholoog, en bijzonder hoogleraar Angst- en Gedragsstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam, en tevens honorary professor aan de School of Health Sciences van Salford University, Manchester (UK). Hij is gespecialiseerd in de behandeling van trauma-gerelateerde angststoornissen en PTSS en combineert al jarenlang de klinische praktijk met onderzoek. In 1993 introduceerde hij de behandelmethode EMDR in Nederland. Verder verricht hij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van angststoornissen en PTSS.

Sjef Berendsen


PSYTREC Website fotos (10 × 10 cm)-1

Onze algemeen directeur. Hij is
klinisch psycholoog/psychotherapeut en supervisor EMDR en Cognitieve gedragstherapie. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van acute en chronische (complexe) PTSS - met name bij geüniformeerden - en combineert al jarenlang de klinische praktijk met leidinggevende-  en bestuursfuncties.