Algemene informatie
Alles wat je moet weten over vergoedingen, afwezigheid, planning en zorgregistratie
E-mail:
Telefoon:
Fax
123
123
123
Alles wat je moet weten over vergoedingen, afwezigheid, planning en zorgregistratie
E-mail:
Telefoon:
Fax
123
123
123
Ga je starten met een behandeling bij PSYTREC? Dan komt er veel op je af. Op deze pagina vind je praktische informatie over zaken als vergoeding, eigen risico, afspraken en het zorgprestatiemodel. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
Vind je de wachttijd bij PSYTREC te lang? Dan kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling. Zorgverzekeraars ondersteunen bij het vinden van een passende plek, zodat je binnen vier weken een intake kunt krijgen, en binnen tien weken na de intake kunt starten met behandeling. Deze termijnen zijn vastgesteld in de zogenoemde Treeknormen.
De kosten voor het PSYTREC EXPRESS behandelprogramma worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. PSYTREC heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Houd er wel rekening mee dat het eigen risico van toepassing is.
Je betaalt het wettelijke verplichte eigen risico (€ 385,-). Als je met je zorgverzekeraar een hoger vrijwillig eigen risico hebt afgesproken, kunnen de kosten hoger uitvallen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.
Let op: het intakeproces valt ook onder het eigen risico. Dit betekent dat je dit bedrag ook moet betalen na het eerste intakegesprek, zelfs als je geen behandeling bij PSYTREC volgt.
Voor jouw intake of behandeling plannen wij vaste tijden in. PSYTREC declareert de afgesproken tijd bij de zorgverzekeraar, ook als een afspraak iets korter of langer duurt (tot 15 minuten verschil). Als jij zelf meer dan 15 minuten te laat komt, of eerder vertrekt, wordt de oorspronkelijk geplande tijd gedeclareerd.
Kun je een afspraak niet nakomen? Laat het ons minstens 48 uur van tevoren weten. Zonder afmelding zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen:
Sinds 1 januari 2022 geldt in de GGZ het zorgprestatiemodel. Dit betekent dat je zorg per maand gedeclareerd wordt, in plaats van aan het eind van de behandeling. Zo heb je sneller inzicht in de gedeclareerde zorg.
Als je behandeling in 2021 is gestart en doorloopt in 2022, dan betaal je het eigen risico voor beide jaren.
Meer weten? Bekijk de uitleg in dit informatieve filmpje.
Bij de start van je behandeling stelt je regiebehandelaar je zorgvraagtypering vast. Dit gebeurt met de standaard vragenlijst HoNOS+. Als je situatie verandert, kan deze tijdens de behandeling opnieuw worden vastgesteld.
De zorgvraagtypering bepaalt niet de inhoud of prijs van je behandeling. Het is een verplicht onderdeel van de registratie richting zorgverzekeraar en de NZa.
Wil je niet dat deze gegevens gedeeld worden? Bespreek dan met je regiebehandelaar hoe je bezwaar kunt maken met een Privacyverklaring.